Primăria Municipiului Lugoj a găzduit vineri, 4 martie, orele 10.30, o delegație ucraineană din care au făcut parte ministrul consilier Teofil Rendiuk, împuternicit al ambasadorului Ucrainei, Teofil Bauer și Oleksii Kaspruk primarul orașului Cernăuți, care ne-a vizitat orașul cu prilejul dezvelirii bustului marelui poet ucrainean Taras Grigorovici Șevcenco.

Delegația a fost primită de primarul Francisc Boldea care le-a adresat oaspeților un cuvânt de bun venit și a făcut o succintă prezentare a Municipiului Lugoj și a bunelor relații de conviețuire între etnii cu referire la comunitatea ucrainienilor din Lugoj. Oaspeții au mulțumit pentru primirea călduroasă, pentru sprijinul pe care administrația lugojeană îl acordă în mod constant comunității ucrainiene de aici și pentru ajutorul concret din partea Consiliului Local al Municipiului Lugoj la amplasarea bustului marelui poet. De asemenea a fost scos în evidență sprijinul moral pe care România îl acordă Ucrainei în contextul situației tensionate existente în această țară în ultima perioadă. La întâlnire au participat și Preotul Vicar General Ioan Pițura, conducătorul Vicariatului Ortodox Ucrainean din România, Protopopul Ilie Albiciuc, și reprezentanți ai comunității ucrainene din Lugoj.

Începând cu ora 12.00, în imediata apropiere a Bisericii Ucraineane din municipiu a avut loc dezvelirea și ceremonialul de sfințire a bustului marelui poet ucrainean Taras Grigorovici Șevcenco. La eveniment au mai luat parte Titu Bojin, Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, Vicereședintele Consiliului Județean Timiș, deputații Sorin Stragea și Ioan Maricico și Gheorghe Hleba, Președintele Comunității Ucrainenilor din județul Timiș.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

101

accesări