Sâmbătă, 21 aprilie 2018 prof. ing. Francisc Boldea, Primarul Municipiului Lugoj l-a primit la sediul primăriei pe Excelența Sa Miguel Maury Buendia, Nunțiul Apostolic în România și Republica Moldova. Aflat pentru prima dată la Lugoj, acesta întreprinde o vizită oficială în Eparhia Greco-Catolică păstorită de PS Episcop Alexandru Mesian.

Edilul șef i-a adresat ambasadorului urări de bun venit din partea lugojenilor și a exprimat onoarea de a-l primi în orașul nostru. A urmat o scurtă prezentare a municipiului Lugoj, primarul Francisc Boldea accentuând buna înțelegere a tuturor etniilor și a confesiunilor religioase de la noi, motiv de mândrie pentru municipiul Lugoj în rândul comunităților din Banat și chiar din țară.

Ambasadorul Vaticanului a adresat mulțumiri pentru primirea călduroasă și a avut cuvinte de apreciere la adresa orașului nostru și a bunei înțelegeri și colaborări între cultele religioase din Lugoj.

Într-o atmosferă cordială, cele două părți au mai discutat pe marginea colaborării între cultele religioase și administrația locală, înaltul oaspete adresând mulțumiri pentru implicarea și sprijinul pe care municipalitatea îl oferă în relația cu eparhia Greco-catolică Lugoj.

După primirea la primărie, Excelența Sa Miguel Maury Buendia, Nunțiul Apostolic, a efectuat mai multe vizite în eparhie, iar duminică dimineața a pontificat Sfânta Liturghie în Catedrala Greco-Catolică „Pogorârea Sfântului Spirit” din Lugoj.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

114

accesări