Clubul Rotary din Lugoj în parteneriat cu Primăria Municipiului Lugoj organizează, în data de 1 iunie, începând cu ora 10.00, pe Platoul Casei de Cultură a Sindicatelor un eveniment „despre tradițiile și obiceiurile bunicilor” intitulat „Banatul – Țara de la capătul țării”.

„Despre noi, bănăţenii, se spune că suntem „vânăţi pe piept” din cauză că ne izbim cu pumnul, zicând că suntem „ocoşi” şi „făloşi” şi că „pogogim” că „Banatu-i Fruncea”! Dacă e aşa sau nu, vă invităm să judecaţi voi înşivă, participând la un eveniment unic. De 1 iunie 2018, luaţi-vă de mână copiii şi nepoţii şi veniţi dimpreună la Lugoj. Pe parcursul întregii zile vom redescoperi obiceiuri şi tradiţii din Pusta Timișului şi ne vom bucura de ospitalitatea oamenilor locului în cadrul evenimentului intitulat „Banatul – Țara de la capătul țării – obiceiuri şi tradiţii din Pusta Timișului”. Participarea la evenimentele din timpul zilei, care vor avea loc pe Platoul Casei de Cultură a Sindicatelor, este gratuită”, anunță organizatorii.

Copiii care vor participa la eveniment vor fi întâmpinați de organizatori cu multe activități și surprize: pot învăţa să împletească coşuleţe din nuiele, podoabe din aţică şi mărgele, să deseneze pe asfalt, să împletească brățări ale prieteniei, dar vor fi și rasfăţaţi şi transformaţi în personajele lor preferate din desene

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

126

accesări