Marți, 29 martie 2016, o delegație din partea Municipiului Lugoj în frunte cu primarul Francisc Boldea a vizitat orașul Pancevo (Serbia) cu prilejul conferinței de deschidere a proiectului „BANAT SUN 4 ALL”, proiect cu finanțare europeană nerambursabilă în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia.

Proiectul se încadrează în Axa prioritară 1 Dezvoltare economică şi socială, Măsura 1.4 Creşterea nivelului de susţinere a Cercetării & Dezvoltării şi a inovării în regiunea de frontieră. Proiectul „BANAT SUN 4 ALL” a fost realizat în colaborare de societatea JKP Grejanje din Pancevo şi de Biroul Management Proiecte, Programe din cadrul Primăriei Municipiului Lugoj și va fi implementat de către municipalitățile din Pancevo și Lugoj.

Obiectivul general al proiectului îl constituie îmbunătăţirea şi modernizarea sistemului de încălzire în Pancevo şi Lugoj prin utilizarea resurselor energetice regenerabile. Pentru Municipiul Lugoj, proiectul prevede realizarea Studiului de Fezabilitate, a Proiectului Tehnic şi a Auditului Energetic pentru utilizarea energiei solare la furnizarea energiei termice (încălzire și apă caldă) la Grădiniţele PP2, PP3, PP4 şi PP5, Cantina de Ajutor Social, Complexul de servicii pentru persoane vârstnice „Sf. Nicolae” şi Sala de Sport „Ioan Kunst Ghermănescu”. Pentru Pancevo, este prevăzută realizarea documentaţiei tehnice pentru furnizarea apei calde la mai multe blocuri de locuințe și realizarea unui proiect pilot de furnizare a energiei termice (încălzire și apă caldă) pentru acestea. Pentru Municipiul Lugoj valoarea finanțării nerambursabile este de 157.010 Euro.

Conferința a fost deschisă de viceprimarul orașului Pancevo, Saša Levnajič. Au luat cuvântul Primarul Municipiului Lugoj, Francisc Boldea, Ana Ilič, director coordonare fonduri europene în Ministerul Integrării Europene din Serbia, Sandra Bozič, manager de proiect. La conferință au mai participat membrii echipei mixte de proiect, specialiști, presă și o numeroasă asistență din partea municipalității Pancevo și societății JKP Grejanje.

Proiectul va avea o durată de implementare de 12 de luni.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

153

accesări