Primarul Municipiului Lugoj, prof. ing. Francisc Boldea însoţit de 2 membri ai Biroului Management Proiecte, Programe din cadrul primăriei a participat în zilele de 7 şi 8 mai 2019, în oraşul francez Orléans la manifestările dedicate Ioanei d`Arc. Cu acest prilej a fost marcată şi aniversarea a 25 de ani de înfrăţire între Lugoj şi Orléans.

  Au răspuns invitaţiei administraţiei din oraşul francez şi au participat la manifestări cu delegaţii toate cele 12 oraşe înfrăţite cu Orléans.

  În data de 7 mai, în Sala de Consiliu a primăriei din Orléans a avut loc o întâlnire de lucru cu toate delegaţiile prezente la manifestări. În deschidere, Olivier Carre, primarul oraşului Orléans şi preşedinte al Metropolei Orléans a urat bun venit tuturor delegaţiilor şi a prezentat viziunea sa privind relansarea relaţiilor de parteneriat cu oraşele înfrăţite, propunând un forum anual de discuţii între toate aceste oraşe pentru a facilita schimbul de bune practici pe multiple domenii. În cadrul întâlnirii a luat cuvântul primarul Francisc Boldea care a avut un discurs foarte apreciat de către cei prezenţi. Cu acest prilej edilul şef a salutat iniţiativa primarului din Orléans precizând că şi unul din dezideratele municipalităţii lugojene este relansarea şi dezvoltarea relaţiei de parteneriat cu oraşul Orléans şi orice model de bune practici în administraţie merita împartăşit reciproc.

  În continuare, a avut loc un moment de omagiu la statuia Ioanei d`Arc. Primarul Olivier Carre a depus o jerbă de flori fiind însoţit de toţi conducătorii de delegaţii.

A urmat o ceremonie în sălile de la Hotel Groslot, clădire istorică ce a adăpostit în trecut Primăria din Orléans. În cadrul ceremoniei a fost marcat momentul aniversării a 25 de ani de parteneriat între Lugoj şi Orléans. Cu acest prilej primarul Francisc Boldea a oferit omologului său francez o plachetă aniversară după care a fost invitat să scrie în Cartea de Onoare.

Seara la ora 22.00 delegaţiile au participat la ceremonia de înmânare a stindardului şi apoi la un spectacol impresionant de lumini proiectate pe catedrala Sainte Croix.

  În dimineaţa zilei de 8 mai a avut loc o slujbă la catedrala Sainte Croix. În continuare primarul Francisc Boldea a fost invitat alături de şefii celorlalte delegaţii în sălile de la Hotel Groslot unde a fost prezentat oficialilor (parlamentari, universitari, cetăţeni de onoare, prefect, reprezentanţi ai armatei) după care i-a fost înmânată medalia oraşului Orléans.

  După amiaza zilei de 8 mai a fost în întregime dedicată manifestărilor de omagiere a Ioanei d`Arc, eroina eliberatoare a oraşului francez. În piaţa Sainte Croix a avut loc o defilare militară grandioasă urmată de o paradă în costume de epoca şi la final de un cortegiu comemorativ de 3 ore pe străzile oraşului la care au luat parte şi delegaţiile oraşelor înfrăţite.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

167

accesări