Astazi, 11 iunie in jurul orei 13.00, soseste la Lugoj caravana automobilistica “GO Romania!”. Evenimentul este organizat de Ambasada Romaniei la Varsovia si Camera bilaterala de comert si industrie polono-romana in perioada 7-18 iunie 2019.
Proiectul a ajuns in acest an la cea de-a treia editie. Editiile precedente au presupus refacerea de catre un grup de circa 20 de autoturisme istorice Dacia si Polski Fiat (aproximativ 40 de participanti) a itinerariului parcurs de turistii polonezi spre Delta Dunarii si litoralul Marii Negre, in anii ’70 – ’80.
In acest an, 20 de autoturisme retro romanesti si poloneze (Warszawa, Polonez, Polski Fiat, Nysa, Syrena, Dacia si Oltcit, produse in perioada 1950-1989) se vor deplasa pe itinerariul Cracovia – Satu Mare – Oradea – Arad – Timisoara – Lugoj – Caransebes – Drobeta Turnu Severin – Craiova si retur, constituindu-se astfel, intr-un eveniment de promovare a “Via Carpatia”, proiect rutier regional inclus in lista de prioritati convenite la Bucuresti, la 17-18 septembrie 2018, in cadrul Summit-ului Initiativei celor Trei Mari (I3M).
Acest proiect inedit se inscrie in eforturile de consolidare a vizibilitatii si atractivitatii Romaniei pe piata poloneza de turism.
La Lugoj, dupa ora 13.00 , autoturismele de epoca vor face un tur al orasului si vor stationa apoi pe platoul Casei de Cultura a Sindicatelor, unde vor putea fi admirate de lugojeni.
Grupul de participanti la caravana va fi primit la ora 14.00, la Cinematograful “Bela Lugosi” de catre prof. ing. Francisc Boldea, Primarul Municipiului Lugoj.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

131

accesări