Sâmbătă, 14 martie 2020, după o îndelungată și grea suferință, a încetat din viață ing. Virgil Turcan, cel care a fost primul primar ales al municipiului Lugoj de după Revoluția din Decembrie 1989.

Virgil Turcan s-a născut la Lugoj în 7 martie 1944, fiind fiul Protopopului Ortodox de Lugoj Virgil Turcan.

A absolvit Liceul „Coriolan Brediceanu” în anul 1961, după care a urmat cursurile Facultății de Electrotehnică din Timișoara.

A fost director tehnic și ulterior director general la I.T.L. După Revoluția din Decembrie 1989 a ocupat funcția de director la I.G.O.L.

În anul 1992 a primit încrederea lugojenilor devenind primul primar ales al municipiului Lugoj de după Revoluția din decembrie 1989, fiind în fruntea administrației până în anul 1996.

În acei ani de inceput de tranziție la economia de piață, când resursele de care dispunea orașul erau extrem de reduse Virgil Turcan a făcut primii pași spre dezvoltarea orașului și atragerea în Lugoj a unor investiții străine.

A avut o foarte bună relație de colaborare cu Josif Constantin Drăgan și în ziua de 21 aprilie 1993, împreună cu acesta a pus piatra de temelie la construcția Universității Europene Drăgan.

A făcut tot ce a depins de el ca primar pentru inițierea și dezvoltarea unor bune relații internaționale ale Lugojului și a relațiilor de înfrățire cu orașe din Europa.

După anul 1996 a ocupat funcția de director la Filiala Lugoj a BancPost.

Înmormântarea va avea loc marți, 17 martie, ora 14.00, la Cimitirul Ortodox de pe Strada Făgetului

Dumnezeu să-l ţină în odihna lui eternă pe Virgil Turcan, primul primar ales al Lugojului de după Revoluția din Decembrie 1989.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

150

accesări