Observăm în continuare că activitatea normală de zi cu zi, care se derulează de către Primăria Lugoj, asemenea primăriilor din toată România, este ținta unor atacuri şi manipulări de tip populist cu vădit caracter politic prin care se încearcă discreditarea administrației orașului în rândul cetățenilor.

  În ceea ce privește achiziția de materiale de promovare turistică, dacă autorul articolului ar fi cerut informații de la administrația locală, așa cum deontologia profesională o cere, ar fi aflat următoarele:

  1. În perioada de post-implementare a proiectelor cu finanțare europeană, beneficiarul este obligat să asigure desfășurarea în bune condiții a activităților ce se derulează în cadrul proiectului respectiv. Este o cerință obligatorie ce se verifică anual de către entitățile de monitorizare de la Guvernul României, prin vizite la fața locului;

  2. În următoarea perioadă Organismul Intermediar Pentru Turism din partea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de afaceri va efectua o vizită ex-post aferentă anului 4 de sustenabilitate, pentru proiectul Crearea și Dotarea Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Lugoj. Cu această ocazie evaluatorii vor verifica și existența în cadrul centrului turistic a materialelor de promovare turistică. Lipsa acestora ar putea duce la un raport negativ al evaluatorilor și implicit la solicitarea de a returna finanțarea nerambursabilă.

  3. Achiziția s-a desfășurat respectând toate normele de legalitate privind achizițiile publice, au fost primite 5 oferte și a fost aleasă oferta corespunzătoare din punct de vedere tehnic și care avea prețul cel mai mic.

  Documentația acestei achiziții este publică și poate fi consultată de către orice cetățean.

  Recomand cetățenilor ca în cazul unor articole similare să privească cu circumspecție informațiile prezentate.

Prof. ing. Francisc Boldea

Primarul Municipiului Lugoj

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

103

accesări