Referitor la comentariile domnului Claudiu Buciu privind cumpărarea generatoarelor de curent electric pentru situații deosebite, vă comunicăm următoarele:

  În urma solicitărilor făcute de specialiștii de la Meridian 22, pe lista de investiții corespunzătoare anului 2019, a fost adăugat un generator de curent electric, având puterea de 250 KVA. La o verificare ulterioară, s-a constat faptul că suma prevăzută pentru aceasta este mult prea mică și în plus generatorul propus pentru achiziție era și subdimensionat ca putere deoarece pentru a putea funcționa în condiții normale uzina de apă avea nevoie de un generator de o putere minimă de 600KVA, ținând cont de puterea mare consumată la pornire de pompele existente. Astfel prevederile bugetare erau insuficiente pentru achiziția generatorului de curent la uzina de apă.

  Totodată Curtea de Conturi, în urma controlului efectuat la Primăria Municipiului Lugoj, a interzis ca Unitatea Administrativ Teritorială să mai cumpere obiecte de investiții (mașini, utilaje) pentru o societate comercială, fără ca aceasta să plătească lunar chirie până la nivelul amortismentului. Fapt care nu poate fi îndeplinit de către Meridian 22.

  În consecință s-a decis ca banii alocați pentru uzina de apă să fie folosiți la achiziționarea a două generatoare de putere mai mică pentru clădirea Primăriei, respectiv pentru Secția de Radiologie din cadrul Spitalului Municipal Lugoj, deoarece conectarea Secției de Radiologie din cadrul Spitalului la generatorul existent nu era fizic posibilă. Restul sunt minciuni și aberații.

  Achiziția celor două generatoare pentru Primărie și pentru Spital a fost demarată în luna noiembrie 2019, prin procedura de atribuire simplificată și a fost încheiat contractul nr.24951/05.03.2020 și nu în perioada critică datorată crizei Covid 19.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

91

accesări