Marți, 10 mai a avut loc recepția lucrărilor de reabilitare și amenajare a Casei Bredicenilor. Lucrările au fost demarate în iulie 2015 și au fost întrerupte pe perioada iernii. Parte a istoriei Lugojului, casa a aparținut familiei Brediceanu, cea care a oferit orașului personalități de seamă. Bredicenii s-au implicat activ pe plan social – politic și cultural în sprijinirea idealurilor românilor din Banat. “Faţă de asemenea oameni de valoare avem o obligaţie morală, suntem datori să facem cunoscută moştenirea lor generaţiilor tinere prin realizarea unui centru cultural în care intenţionăm să atragem elevi şi studenţi din municipiu şi din imprejurimi cu prilejul diverselor activităţi culturale”, a precizat primarul Francisc Boldea.

Casa Bredicenilor în noua înfățișare cuprinde o sală de expoziţie în care vor fi expuse obiecte de patrimoniu, o sală destinată lansărilor de carte, o cafenea literară, un amfiteatru de vară cu scenă, alte două săli cu destinaţii diverse precum şi o încăpere administrativă.

Imobilul situat pe strada Victor Vlad Delamarina, în imediata apropiere a Bibliotecii Municipale va fi inaugurat joi, 12 mai în prezența unor personalități locale. În cadrul evenimentului se va oficia și un serviciu religios de sfințire a clădirii.

Edificiul va intra în curând în circuitul cultural al orașului și va fi integrat în noul Centru de Creație Culturală Lugoj alături de Biblioteca Municipală, Galeria Pro Arte, Cinematograful Bela Lugosi și Școala Populară de Artă.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

111

accesări