Printr-o adresă, municipalitatea lugojeană a fost informată de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș că pentru 22 de fântâni forate de pe raza municipiului probele au fost necorespunzătoare microbiologic. S-a transmis recomandarea ca fântânile în cauză să fie închise temporar și să fie anunțată populatia în acest sens.
În consecință, la finele sătămânii trecute fântanile au fost închise. Municipalitatea demarează o acțiune de dezinfecție a fântânilor după care va solicita la DSP Timiș un nou control microbacteriologic al apei pentru ca fântânile să poata fi repuse în funcțiune.
O posibilă cauză a degradării calității apei la aceste fântâni o constituie infiltrarea apei din precipitațiile mai abundente.
“Doresc să infirm zvonurile privind închiderea definitiva a fântânilor din motive legate de cheltuielile de funcționare a acestora. De asemenea vreau să asigur cetățenii că fântânile vor fi redeschise imediat ce probele recoltate în urma dezinfecției vor confirma că apa este potabila microbiologic.” a precizat primarul Francisc Boldea.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

170

accesări