Miercuri, 24 august, s-a desfășurat la Arad întâlnirea de înființare a structurii regionale a Asociației Municipiilor din România pentru Regiunea Vest, care are în componențã județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș.

La întâlnire a fost invitat și primarul municipiului Lugoj, Francisc Boldea alături de primarii din celelalte 11 municipii ale regiunii vest, respectiv Arad, Timișoara, Lugoj, Reșița, Caransebeș, Deva, Hunedoara, Lupeni, Petroșani, Vulcan și Orãștie.

În cadrul întâlnirii s-au discutat problemele cu care se confruntã în prezent municipiile, modalitãți de rezolvare a acestora, schimburi de bune practici în diverse domenii. A fost abordatã și relația dintre comunitãțile locale și administrația centrală, necesitatea transferului de la nivel central la nivel local al unor atribuții privind dezvoltarea economica localã. De asemenea s-a discutat și despre accesarea fondurilor europene și promovarea unor proiecte de lege referitoare la activitatea administrației locale.

Pe ordinea de zi alături de alte probleme organizatorice privind înființarea și funcționarea sucursalei a fost alegerea conducerii acesteia. În funcția de președinte al sucursalei a fost ales ing. Gheorghe Falcã – Primarul Municipiului Arad, iar în cele de vicepreședinți, prof. ing. Francisc Boldea – Primarul Municipiului Lugoj și ing. Dan Bobouțanu – Primarul Municipiului Hunedoara.

Înființarea acestei structuri la nivelul Regiunii Vest este de mare importanțã pentru dezvoltarea zonei întrucât coaguleazã eforturile tuturor municipiilor din componențã și oferã posibilitatea unei abordãri armonioase și coerente a problemelor comune cu care se confruntã aceste localitãți.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

110

accesări