Bona Constantin

[Membru al Academiei Române]

Bona Constantin

   S-a născut la Lugoj în 5 iunie 1934. A urmat şcoala elementară în oraşul natal, unde a absolvit şi studiile secundare la Liceul “Coriolan Brediceanu”. Ulterior, a absolvit Facultatea de Medicină din Bucureşti. În anul 1968 a obţinut titlul de doctor în ştiinţe medicale. În luna septembrie a aceluiaşi an, beneficiind de o bursă, pleacă în Franţa, unde obţine al doilea doctorat la Universitatea din Paris.

  A fost şef al laboratorului de imunochimie al Institutului “Dr. Ion Cantacuzino” din Bucureşti şi, mai târziu, cercetător la Centrul Naţional de Cercetări Ştiinţifice şi la Institutul Pasteur din Paris (1970-1977). În primăvara anului 1977 se stabileşte în Statele Unite ale Americii, iar din 1981 până în prezent este profesor universitar la departamentul de microbiologie al Universităţii de Medicină “Mt. Sinai” din New York. Activitatea redacţională este imensă, participând ca redactor-şef, redactor asociat, redactor zonal sau redactor de rubrică la diferite reviste, jurnale internaţionale şi de cercetare.

  Prof. univ. dr. Constantin Atanasie Bona este un cercetător de talie internaţională, în cei peste 50 de ani de activitate profesională elaborând numeroase lucrări, monografii şi tratate de imunologie. Constantin Bona face parte din peste 25 de Consilii ştiinţifice, iar din 1992 este membru de onoare al Academiei Române.


138

accesări