Dana Paul Giovaninetti


Giovaninetti Dana Paul

    S-a născut la 15 octombrie 1956 la Lugoj. Primii ani de pian i-a urmat în oraşul natal cu profesoara Maria Dimitriu. A urmat cursurile Liceului de Muzică din Timişoara, iar în 1969 a obţinut Premiul de acompaniament la concursul liceelor de muzică din Bucureşti. A studiat la Liceul de Muzică din Bucureşti, după care a urmat cursurile Conservatorului din Bucureşti, obţinând Diploma de pian, acompaniament şi muzică de cameră. În 1981 s-a stabilit în Franţa. În 1990 a fost titularizată pe postul de profesor de pian şi muzică de cameră, iar în 2003 a obţinut Medalia de Onoare regională, departamentală şi comunală la Franconville.

   Cariera pedagogică a Danei Paul Giovaninetti cuprinde cursuri de pian, acompaniament, descifraj şi muzică de cameră. S-a specializat destul de timpuriu în muzică de cameră şi de acompaniament, atât instrumentală, cât şi vocală. Dana Paul Giovaninetti a creat spectacole de teatru şi muzică sau poveşti şi muzică (acestea din urmă au fost realizate cu scop umanitar, pentru obţinerea de fonduri pentru schimburile culturale franco – române).

   În perioada 2000-2004, Dana Paul Giovaninetti a susţinut şi a organizat numeroase concerte în cadrul “Atelierului cultural”. În 2003 a înfiinţat asociaţia “L’Hiver Musical de Saint Leu”, cu scopul de a organiza un festival muzical anual la Saint Leu la Foret.

   Din 1990 activează, în calitate de consilieră artistică, în cadrul asociaţiei “Autrement a Saint Leu”. Susţine mişcarea “Appel pour une selection des consciences”, care luptă pentru o societate mai respectuoasă faţă de om şi de planeta lui (mediul înconjurător).


159

accesări