Drăgulescu Ştefan

[Profesor universitar doctor]

Drăgulescu Ştefan

   S-a născut pe 14 ianuarie 1943 la Lugoj. Tatăl, Ioan, inginer silvic, şi mama, Aurora, casnică, s-au preocupat de educarea celor trei fii. Studiile liceale le-a făcut la prestigiosul Colegiu Naţional “Coriolan Brediceanu”, după care a urmat cursurile Institutului de Medicină din Timişoara.

  În anul 1973 şi-a susţinut teza de doctorat cu o temă din domeniul cardiologic. Anul 1992 îi aduce importanta demnitate de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara. A depus şi depune o intensă activitate ştiinţifică, fiind autor, coautor sau redactor a peste 27 de lucrări în domeniul cardiologiei şi medicinei interne. A redactat peste 200 de studii, articole şi comunicări, pe care le-a susţinut la congrese, simpozioane şi conferinţe ştiinţifice naţionale şi internaţionale.

  A fost iniţiatorul înfiinţării Institutului de Cardiologie din Timişoara în 1994, unitate etalon pentru cardiologia românească, fiind şi realizatorul celui mai modern Centru de Chirurgie Endoscopică şi Microchirurgie Experimentală din ţară.

  Fiind participant la Revoluţia din 1989, Ştefan I. Drăgulescu se înscrie în PNTCD, continuând astfel tradiţia familiei. Implicat activ în viaţa politică, a fost senator de Timiş, iar mai apoi ministru al sănătăţii. În această calitate are o bogată activitate legislativă promovând numeroase acte normative, mai ales în domeniul sanitar şi al învăţământului superior.

  Pentru întreaga sa activitate medicală, dar şi politică şi civică, Stefan I. Dragulescu a primit numeroase distincţii care răsplatesc medicul, dar şi omul.


157

accesări