Fluture Vladimir

[Medic]

Fluture Vladimir

   S-a născut pe 16 decembrie 1938 la Galaţi şi a absolvit Liceul “Coriolan Brediceanu” din Lugoj cu nota 10 şi diploma de merit. În anul 1961 a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara.

  A făcut parte în anul 1980 din echipa care a efectuat primul transplant renal de la cadavru donator în ţara noastră. În calitate de şef de secţie la Clinica de Chirurgie Generală a Spitalului Municipal Timişoara, din 1989, a introdus Serviciul de Urgenţă cu linie de gardă permanentă, apoi Compartimentul de Politraumatologie, unul dintre primele de acest gen din ţară.

  Vastei activităţi în domeniul profesional i s-a adaugat una didactică. Este doctor în ştiinţe medicale din anul 1970 şi membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale din România din anul 1994. A efectuat numeroase stagii pentru documentare şi specializare la universităţi şi clinici de prestigiu din străinătate.

  Din anul 1992 şi pâna în prezent este Preşedintele Societăţii de Chirurgie Timişoara. A avut o bogată activitate ştiinţifică concretizată prin publicarea a numeroase lucrări, a unei monografii şi a două filme ştiinţifice.


136

accesări