Luca Constantin Octavian


Luca Constantin Octavian

  S-a născut pe 4 martie 1935 la Lugoj, unde ulterior a urmat cursurile şcolare şi liceale. În anul 1956 a intrat prin concurs la Facultatea de Medicină din Timişoara pe care a absolvit-o cu calificative excelente în 1962. A lucrat de-a lungul carierei medicale la toate nivelele de asistenţă medicală din ţara noastră. A luat parte ca şi coautor sau autor principal la un număr mare de lucrări stiinţifice – peste 165 de lucrări publicate – unele dintre ele apărute în cele mai prestigioase reviste de specialitate. A elaborat ca autor principal sau coautor un număr de 31 carti, tratate, monografii, îndreptare metodologice şi materiale educativ-sanitare, mai ales sub formă de broşuri.

  Vastei activităţi în domeniul profesional i s-a adăugat una didactică, începută în anul 1971 şi rasplatită în anul 1990 cu titlul de Profesor universitar la Facultatea de Medicină din Timişoara.

  A contribuit personal la înfiinţarea primei Unităţi Coronariene din Timişoara şi din vestul ţării, care funcţionează de peste trei decenii, precum şi la implantarea primelor stimulatoare cardiace în 1976, având activitate de pionierat în acest domeniu în ţara noastră. Este membru al Academiei de Ştiinţe Medicale din România şi al Academiei de Ştiinţe din New York.


175

accesări