-
Primăria Lugoj
-
Atribuţii conducere
➔
-
Declaraţii de avere şi de interese
➔
-
Ştiri
➔
-
Concursuri de angajare
➔
-
Informații birouri
➔
-
Proiecte cu finanţare europeană
➔
-
Dispoziţii
➔
-
Dispoziţii cu caracter normativ
➔
-
Anunţuri
➔
-
Statut Lugoj
➔
-
Birou Urbanism
➔
-
-
Consiliul Local
-
Servicii Online
-
Informații Publice
-
Informații de interes public
➔
-
Transparența decizională
➔
-
Organizare Institutie
➔
-
Situatie Economica
➔
-
Acordare terenuri gratuite tineri-Legea 15/2003 republicată
➔
-
Guvernare transparentă
➔
-
Hotărâri de aplicare a sancțiunilor pentru fapte contravenționale
➔
-
Oferte vânzare teren
➔
-
Liste ANL
➔
-
Executare Silită
➔
-
Decizii comunicate
➔
-
Birou Autorizaţii, Comercial
➔
-
Documente strategie privind dezvoltarea Municipiului Lugoj
➔
-
Plan de acțiune energie durabilă
➔
-
Strategia Naţională Anticorupţie 2016-2020
➔
-
CEDO
➔
-
Rețeaua școlară
➔
-
-
Orașul Lugoj
-
Sesizări Online
Mesian Alexandru
[Episcop Greco-Catolic de Lugoj]

S-a născut în comuna Ferneziu – actualmente cartier al municipiului Baia Mare – la 22 ianuarie 1937, într-o familie de muncitori, fiind cel de-al cincilea copil din cei opt. Şcoala primară o urmează în comuna natală, după care frecventează şi absolvă liceul teoretic “Gheorghe Sincai” din Baia Mare. În anul 1957 este admis la Seminarul romano-catolic din Iaşi, însă – în temeiul unei dispoziţii a Departamentului Cultelor – i se refuză continuarea studiilor pe motivul originii sale confesionale greco-catolice. În perioada 1960-1965 a urmat studiile teologice în strict secret şi clandestinitate, iar după amnistia generală din 1964, când unii episcopi şi preoţi profesori de teologie au ieşit din închisoare, a fost verificat asupra cunoştintelor teologice de profesori de specialitate. La 8 mai 1965 a fost hirotonit preot în strict secret de către Prea Sfinţia Sa Ioan Dragomir, Episcopul român unit al Maramureşului.
A făcut pastoraţie atât în zona sa natală, cât şi în satele din Maramureşul istoric şi din Ţara Oaşului, în vremea în care credinţa greco-catolică era mărturisită în catacombe. A vorbit copiilor, în ore de religie ţinute cu ei, despre Dumnezeu şi despre credinţa în El. După evenimentele din decembrie 1989, este numit Vicar General al Eparhiei Maramureşului. La 4 iulie 1994, a fost numit Episcop coadiutor al PS Ioan Ploscaru, Episcopul Eparhiei Lugojului.
La 8 septembrie 1994 este consacrat episcop în mod festiv la Blaj. Întronizarea ca Episcop de Lugoj a avut loc la 5 mai 1996, fiind al zecelea episcop al Episcopiei Greco-Catolice Unite cu Roma de Lugoj. Ca o recunoaştere a meritelor sale, în 2004, prin Decretul Preşedintelui României, Prea Sfinţiei Sale i se conferă Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofiţer. Pe lângă iniţierea şi participarea la numeroasele activităţi ecumenice organizate în municipiul Lugoj se adaugă şi acţiunile sociale de sprijinire a copiilor provenind din familii nevoiase, având o contribuţie hotărâtoare la ridicarea şi funcţionarea Centrului de Zi pentru copii cu probleme sociale din Colonia Herendeşti – Bocşei.