Popescu Dan

[Profesor emerit, istoric]

Popescu Dan

   Profesorul Dan Popescu s-a născut pe 13 mai 1921, la Piteşti. Şi-a legat numele de Lugoj, urmând Liceul “Coriolan Brediceanu”. Ulterior a urmat şi a absolvit cursurile Facultăţii de Litere şi Filozofie din Bucureşti, iar în anul 1948 a terminat Academia Pedagogică “Titu Maiorescu”.

   A ştiut să completeze activitatea de la catedră cu cea extraşcolară, rodul îndelungatelor sale cercetări regăsindu-se în articolele publicate în diferite ziare şi reviste. A susţinut conferinţe cu subiecte istorice în 27 de oraşe din ţară şi a participat la diferite colocvii, simpozioane şi congrese de istorie din străinătate.

   Profesorul Dan Popescu are nouă volume publicate şi este preşedintele filialei Lugoj a Societăţii de Ştiinţe Istorice din România, membru fondator al Fundaţiei Europene Drăgan, membru al Societăţii de Limbă Română din Voivodina, membru al Consiliului de Onoare al Fundaţiei Culturale Dr. Petrassevich, membru titular al “Associazione Degli Storicii Europei”, Roma.

   Şi-a început cariera didactică la Gimnaziul mixt din Nădrag, dar a predat istoria timp de 30 de ani la Liceul “Coriolan Brediceanu”. În 1997 a fost desemnat Cetăţean de Onoare al comunei Nădrag, iar un an mai târziu primeşte aceeasi recunoaştere şi din partea municipiului Lugoj.

   A încetat din viață la 22 ianuarie 2012


130

accesări